Q i diket eller diket ̦ver Q Рdel 1

Reflexer var överskattat. I alla fall vanligtvis. Kanske inte den kvällen. Mörkret hade kommit fortare än han trott. Mjölken var slut och han var helt enkelt tvungen att ha lite till gröten dagen efter. Han viftade bort ett par myggor och stapplade sakta nerför backen samtidigt som han hörde en bil snabbt närma sig. Q stannade ett ögonblick, vände sig om för att titta, men såg inget. Med handen på ryggen fortsatte han att gå, samtidigt som bilen kom rusande i allt för hög fart. I allt för löst grus och med allt för dålig syn. Kvinnan i bilen märkte knappt smällen. Smällen förresten, det lät mer som en duns när stötfångaren stötte mot hans krumma kropp.

Nu hade han legat i diket i tre år och var trött på ensamheten. Q hade alltid varit ensam sedan katten dött. Den enda gång han träffat andra var när han besökte affären. Mjölk varannan dag, sedan bröd, ägg och lite andra basvaror. Ibland en tidning. Eftersom ryggen gjorde det svårt att gå nuförtiden, tog han färdtjänst ibland. Trevligt att få en pratstund med chauffören. Men sedan var ensamheten hans enda vän. Dag som natt. Q, mannen med den sneda ryggen, blev hans smeknamn. Q som i Quasimodo. Han avskydde namnet och hatade kvinnan i affären som kommit på det. Samma kvinna som en gång för många år sedan kört över hans katt. Och som nu kört över honom.P1010152

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *