Intervju med Petra Ariton

Petra Ariton, vem är du och vad gör du på dagarna?

Jag driver Ariton Förlag, ett ungt förlag med utgivningsområde personlig utveckling och sund livsstil. Jag brinner för att sprida berättelser som berör, vilket jag inte bara gör genom bokutgivning utan också genom sju webbtidningar, webbradio och webb-tv. I augusti förra året lämnade jag och maken huvudstaden för att bosätta oss på Österlen. Tillsammans med min äldre dotter öppnar vi Skillinge Bokotek den 28 mars, en kombinerad bokhandel och bibliotek, här i vår lilla by.

Vad är en bra bok för dig?

Numera läser jag oerhört sällan böcker för mitt eget nöjes skull. Sedan jag startade förlag läser jag så oerhört många manus som jag får skickat till mig att när jag vill koppla av så gör jag inte det med en bok.

Är det något som får dig att lägga ifrån dig en bok utan att läsa klart?

Jag tror inte att det någonsin har hänt. Inte när det gäller böcker som jag själv valt att läsa. Men jag erkänner att det finns en hel del manus som vi skickat till oss på förlaget som vi inte läser från början till slut. När det händer handlar det oftast om fel genre för vårt utgivningsområde eller dåligt språk. Många av de böcker som vi har gett ut handlar om människors egna berättelser om att överkomma hinder på olika sätt. Eftersom det är berättelserna i sig som lockar oss kan vi till stor del blunda för ihopblandning av tempus, särskrivningar och syftningsfel etc Men det lönar sig att låta en lektör titta igenom ens manus innan man skickar det till oss eftersom det blir enklare och mer inspirerande för oss att läsa.

Minns du vad den första boken du läste hette?

Jag minns inte den allra första boken jag läste, men jag minns att jag plöjde både Lotta- och Kittyböckerna. Jag har alltid gillat böcker och var en mycket flitig besökare på biblioteket där jag lånade omkring 10 nya böcker varje vecka.

Den 31 mars händer det saker. Berätta mer!

Den 31 mars kl 19-21 är det virtuellt lanseringsparty för e-boken “Över en fika med påtår” där vi bl a kommer att bjuda på författarpresentationer, filmer och skrivtips. Alla är välkomna att delta i lanseringspartyt som kommer att äga rum här: https://www.facebook.com/groups/920011021364382/

Vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu?

På nattduksbordet ligger min anteckningsbok där jag skriver ned alla kreativa idéer som kommer till mig.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *