Intervju med Karin Karlsson

Karin och jag träffades i föreställningen Brustna Vingar för ett år sedan. Sen har våra teatervägar korsats flera gånger. Här kommer en intervju med Karin

Vem är du och vad gör du på dagarna?

Karin här! På dagarna går jag sista året på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteende, här i Katrineholm. På eftermiddagarna spelar jag teater, sjunger, spelar cello och dricker blåbärssoppa haha

Du spelar både teater och sjunger, vilket är roligast?

Hmm vad svårt! Jag måste nog säga att teatern är roligast. I alla fall just nu.

Berätta lite om Jang Vojsis!

Jang Vojses är en vokalensemble med lokala ungdomar som tycker om att ”nörd-sjunga” haha..

Vilka teaterföreställningar har du medverkat i?

Jag har medverkat i smÃ¥tt och gott, men bland annat: Shattered, Love Broadway, A Midsummer Night’s Dream, Caucasion Chalk Circle, Brustna Vingar och Alla Är Vi Änglar När Vi Dör. Just nu repar jag inför tre föreställningar: Baby Blues, Tills Döden Förenar Oss Ã…t och GrÃ¥ Själ Under Vit Snö.

Alla är vi änglar när vi dör var superrolig att göra och att åka med den till teaterfestivalen i Östersund var grymt! Shattered är en pjäs som jag själv har varit med och skapat. När jag bodde på Nya Zeeland ett år var vi en teatergrupp som skrev manuset, koreografin, kostym, scenografin och allt i hela produktionen till Shattered. Det var häftigt att vara med i hela processen från idé till framförande och vi framförde den bland annat som bidrag till vår examen i Trinity Performing Arts. Det var häftigt.

Berätta lite om samarbetet Jang Vojsis/Baby Blues!

Baby Blues är en pjäs i två akter där delar av Jang Vojses bidrar med sång och andra estetiska förstärkningar. Jag tycker att det är ett kanonroligt samarbete och det ska bli spännande att se den färdiga produktionen. Att ha med flera olika konstformer kommer definitivt förstärka upplevelsen i den här pjäsen!

Har du någon drömroll?

Jag har inte någon drömroll i huvudet just nu i alla fall. Jag tycker det är roligt att få testa och lära känna så många olika karaktärer. Det ska bli kul att fortsätta utvecklas inom teatern och jag är sugen på att samarbeta i olika konstellationer för att lära mig så mycket som möjligt. Vem vet, kanske det skulle gå att få till ännu ett samarbete med Pia Widlund..?

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *