Heartsick

Heartsick utspelas omväxlande i seriemördaren Gretchen Lowells tortyrkammare och på kriminalpolisen Archie Sheridans jobb. Lite rörigt i början men sen var jag med. Miljön i tortyrkammaren är skrämmande men jag kände ingen läskighetsfaktor komma krypande. Heartsick handlar om Archie som har jagat Gretchen i tio år. Hon torterar sina offer och Archie blir ett av dom under tio dygn. Sen ger hon upp och överlämnar sig själv. Det är lite som ”Mord i sinnet-serien” för Archie besöker Gretchen i fängelset och kan aldrig riktigt slita sig från henne. Det pratas om Stockholms-syndromet.

P1000547

Jag blir nyfiken på varför Gretchen har blivit som hon har blivit, får aldrig riktigt grepp om det.

Författaren Chelsea Cain bor i Portland, Oregon och har jobbat som director på en reklambyrå.

Bättre böcker har jag läst, den får tre klackar av sex möjliga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *