Ã…rskrönika – del 2

Augusti

En knäpp revy spelades i Norrköping och Charleys Tant i Stockholm. Denna månad var det dags att skicka manuset till Ann Ljungberg för en andra titt. Jag hade säkert kunnat bearbeta det en månad till men någon gång måste man säga stopp. Nu när jag inte hade något att göra så testade jag att skriva en skräcknovell. Ganska svårt tyckte jag och la ner. Fick liksom inte till det naturligt. Däremot utmanade jag mig själv och skrev 5 st kortnoveller som jag la ut på bloggen. En del ganska bra, andra mindre bra. Träningen bestod i att hålla fingrar och hjärnan igång.

I början av augusti börjar vi repa komedin Det stannar i familjen. Två veckor ganska intensivt sen blev det 3 gånger i veckan fram till premiären. Leidy provar att vara på Hunddagiset Doglet i Katrineholm och till min stora glädje fungerar det jättebra!

Denna månad startar jag teatergrupperna och dansgrupperna. Härligt att vara igång igen efter semestrar och ledigheter!

September

Nu börjar nejen droppa in från novelltävlingar men jag får reda på att ”Den äckliga mannen” blev förlagd till min stora glädje. Jag fick manuset till årets levande julkalender och började sätta roller. Vi fotade till programmet för Det stannar i familjen och repetitionerna pågick för fullt. Man såg karaktärerna bli bättre, man hörde att replikerna började sitta och rekvisitan kom på plats.

Jag började coacha en teaterkompis i skrivandet, eller i alla fall se till att han började skriva.

Skrev fler noveller till tävlingar, såg premiären på Kom igen Charlie. Var på Skrivarkliniken i Stockholm och träffade otroligt mycket roligt folk. Bloggarkompisar och andra gamla vänner som var där. Fick kontakt med ett par nya och hörde många härliga föreläsare. Köpte många bra böcker och fick inspiration.

Fick även feedback från Ann på boken och började redigera igen. Kändes mindre tungt denna gång, var inte så mycket att ta tag i. Kulisserna till komedin kom sent i september och vi hjälptes åt att skruva, måla och fixa draperier. Premiären närmade sig!

Oktober

Månaden börjar med att jag får en stor hög med böcker av en jobbarkompis. Vilken lycka! Jag ser Sound of music på Östgötateatern och tar tag i ett synopsis som legat länge. Det blir en barnbok. Hittade skrivbattle på kapitel1 och vann första omgången!

Repetitionerna går på högvarv och vi får mycket bra recensioner av Det stannar i familjen. Det blir 6 föreställningar i Katrineholm. Jag skickar massor av noveller till tävlingar och får, till min stora förvåning, till ett par skräcknoveller.

Köper ny kamera till bloggen och skickar in mitt manus till massor av förlag. Nu börjar en lång väntan. Deltar med en långnovell i månadens novell på kapitel1.

Besöker Lidköping och en barnteaterledarutbildning. Oj, va kul och lärorikt det var. Träffar några som var i Östersund och såg min pjäs. Fortsätter coacha min teaterkompis som nu kommit igång med skrivandet. Kul att kunna bidra med lite.

November

Månaden börjar med Dödsdansen på Maxim. Fortsätter med en långnovell på kapitel1. Sen skickar jag mitt barnboksmanus till olika förlag. Väntan igen! Det är teateravslutning på DUD för föräldrar och det är alltid lika roligt att se alla förväntansfulla ögon och den lycka och stolthet som kommer efteråt.

Dansavslutning i Lännäs och även här går det bra!

Vi ansöker om rättigheterna till Grabbarna i 57:an till sommaren och jag får nej på en novell. Börjar bli van. Vinner mitt andra skrivbattle i alla fall. Även mitt tredje men förlorar i finalen.

Jag skickar in en skräcknovell till en tävling och vi börjar repetera Julkalender. Äntligen kommer Den äckliga mannen ut på ensidatill.nu. Som jag har längtat. Jag börjar med mina decemberfrågor den sista november. Mörk månad som lyser upp av många roliga aktiviteter!

December

Denna månad var jag på min första bokrelease. Emma Askling i Strängnäs. Roligt! Den smutsiga pojken lades ut på Melker förlag och jag var på Julkonsert med Christer Sjögren. Ett roligt projekt startartade i och med att jag blev kontaktad av 2 tjejer som ville testa teater.

Jag medverkade i en tävling på kapitel1. 8000 ord på 24 timmar, jag skrev om Konger. Kanske något av det sämsta som jag skrivit, men kul var det. En riktig utmaning. Jag skrev decemberfrågor på bloggen, fotade nyårskort och började förbereda manuset till Grabbarna i 57:an. Givetvis spelades även Fusktomtarna på torget i Katrineholm.

Avslutade året med en resa till Selma Spa i Sunne. Läste ut några böcker som legat ett tag. Härlig avslutning på året!

Sen har jag haft ett gäng med inspirerande luncher, läst massor av böcker, sett filmer, lagt upp gamla teaterminnen på bloggen, haft tävlingar och gästbloggat. Jag har gett teatertips, lagt ut intervjuer med skrivande människor och teatermänniskor. Haft författarporträtt och en gästbloggare vid namn Leidy…

Jag ser fram emot ett fantastiskt 2015!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 svar på Ã…rskrönika – del 2

 1. Eva Karlsson skriver:

  Wow, det händer grejer när du är med! Tack för inblicken. Ska bli spännande att följa dig nästa år. Önskar dig och din bok ett underbart 2015.

 2. Eva-Lisa skriver:

  Vilket händelserikt 2014 du har haft! Gott Nytt Ã…r, Pia! 🙂

 3. Emma skriver:

  Ett verkligt händelserikt år du har haft, Pia!
  Gott nytt år!

 4. sofiafritzson skriver:

  Vilket fantastiskt år du haft! Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

 5. Carola skriver:

  Det sprudlar kreativitet om dig 🙂 Gott Nytt Ã…r!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *