Intervju med Eva Karlsson

Eva är ännu en av de bloggare som jag har kontakt med. Den här månaden har hon en jätteintressant serie med intervjuer på sin blogg www.riktigare.com Jag passade på att intervjua Eva för ett tag sen.

Eva Karlsson, vem är du och vad gör du på dagarna?

– Jag har bland annat arbetat som marknadsassistent, översättare av Harlequinböcker, korrekturläsare, layoutare och reporter. Nästan alla arbetsuppgifter har fyllt mig med glädje och skaparlust, men det jag gör nu är det bästa! Jag skriver på mina manus, jag läser massor av böcker, jag bloggar, jag springer, jag promenerar och skriver lite till. När jag fyllde 60 år förra året slöt jag ett för mig mycket fördelaktigt avtal med tidningen. Jag slutade och ändå får jag pengar varje månad!

– Skrivandet pågår i ett litet hus en timme utanför Stockholm där jag och min man bor.

Vilka/vilket skrivprojekt håller du på med nu?

– Jag jobbar med ett manus som har en reporter i huvudrollen. Det behövde fördjupas och tajtas till, det kände jag, men jag visste inte hur och lät därför en lektör titta på det. Jag har nu tagit bort en person och flera kapitel och skriver i detta nu på några nya kapitel.

Varför är det så roligt att skriva?

– Att forma ord till meningar och meningar till berättelser är en njutning i sig. Jag vet egentligen inte varför. Jag bara gör det. Varför är det gott att äta när man är hungrig?

Var du en sån som älskade uppsatsskrivning i skolan?

– Ja, om vi pratar om lektionerna i svenska som var mitt bästa ämne. När jag senare studerade engelska på universitet och skrev uppsatser… då fick jag underkänt.

Har du några skrivmål inför 2015?

– Ja, det har jag. Manuset som jag jobbar med nu ska vara färdigpackat och resklart till bokförlagen. Redigeringen av ett annat manus som jag har ska också ha påbörjats.

Vad gör du när du får skrivkramp?

– Jag borde säga något i stil med att jag sitter kvar där på rumpan och skriver ändå, men det gör jag inte. Jag ställer undan datorn, tänker att jag ändå inte kan skriva, känner tomhet, läser, springer, gör annat. Sedan en dag kommer jag på en fras, en bit dialog, en fyndig vändning eller något annat och då tar jag fram datorn igen och skriver än en gång av ren glädje.

Vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu?

– Haruki Murakamis Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Jag har läst den tidigare. Den ger mig sådan inspiration till att både springa längre och skriva bättre.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Intervju med Eva Karlsson

  1. Anna/notonmusic skriver:

    Vad roligt att fÃ¥ läsa om Eva här 🙂 Jag följer ju även hennes blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *