Jihooooo

Jag vann battlet på kapitel1 igår, alltid något. Här kommer första delen av texten.

Det är något som kittlar i näsan. De små håren reser sig som tistlar i gräsmattan under semestern. Mmm. Ett nytt recept som bör avsmakas inom det snaraste. Vad passar alla? Vid alla tillfällen? I alla sammanhang? Jo, lite sommar förstås. Men receptet på en lyckad drink finns bara i ditt inre. När du tagit en klunk och lagt dig tillrätta kommer hypnosen att kännas som balsam för själen. Eller rättare sagt som hallon i strupen.
Det tog flera år innan jag tordes prova själv. Efter ett misslyckat rabarbersaftrecept tog jag mod till mig och sa ja. Vad kunde gå fel? När jag lagt mig ner på den mjuka röda sängliknande schäslongen som fanns i hans rum, darrade jag till en början. Men efter ett par djupa andetag släppte allt. Glaset som hamnade i min hand var kallt och isbitarna dansade runt i den röda vätskan. Jag rös vid tanken på att dricka det, men när jag kände vätskan glida ner för min strupe var det som om min kropp blev ett med den röda schäslongen. Sammetsliknande smekningar över hela min kropp kändes som en lyxig massage innan jag slöt mina ögon och trädda in i det mörka rummet.
Mina andetag blev tyngre medan jag kände mig lätt i sinnet. Som om min kropp svävade ovanför marken. Likt en lätt massa, genomskinlig och ren. Smakerna i min mun var gudomliga men jag anade inte att det var hypnosen som gjorde mina smaklökar så generöst mottagliga av den röda sörjan i glaset. Hade jag varit vaken och vid mina sinnens fulla bruk, hade jag sett honom le segervisst. Hans recept på en lyckad drink som kunde innehålla precis vad som helst hade lyckats. Patentet skulle bli godkänt och dollartecknen hade redan etsat sig fast i hans ögon. När jag åter kom till sans visste han att jag skulle älska hans drink utan förbehåll.
I mitt glas hade han för dagen hällt lingondricka och spetsat med jokks bärdryck och drygat ut det med lite vanligt kranvatten. Isbitarna var som pricken över i:et och han hade inte ens behövt sätta i ett parasoll. Det fungerade bra ändå.
Efter några minuter väckte han mig från min hypnos. Jag blinkade och gnuggade ögonen med mina välmanikurerade händer. Solen från fönstret fick mig att kisa och när vinden fladdrade i den tunna gardinerna släppte jag ner mina axlar. Doften av sommar slog emot mig och smaken av en bärdryck dröjde sig kvar i min mun.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Jihooooo

 1. Ethel skriver:

  Mycket bra och spännande! Vad är det som händer?? Vilket var temat? Något rött :-)?

 2. Pia Widlund skriver:

  Borde ha skrivit att tema var en drink som skulle passa i alla sammanhang och man skulle även redovisa ingredienserna. Del 2 kommer på eftermiddagen. Allt skrevs på 45 minuter och skulle vara mellan 400-1000 ord så det finns säkert ett å annat stavfel.

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Läskigt! Som i läskande 🙂 Och läskigt! Som i otäckt! Hypnos skulle jag inte vilja testa!

 4. Pia Widlund skriver:

  Inte jag heller, det är det som är så skönt med att skriva. Man låter andra utforska det som är läskigt och står bara bredvid och kollar på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *