Dödsdansen

På Maxim i Stockholm spelas August Strindbergs pjäs Dödsdansen i regi av Stefan Larsson. Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon står på scenen och gör en makalös prestation. En tung pjäs om ett långvarigt äktenskap i kris. Artillerikaptenen Edgar, Persbrandt, och hans fru Alice, före detta skådis, Endre, lever i ett dött äktenskap. När sen kurt, släkt från Amerika dyker upp i form av Hanzon kommer all bitterhet och allt hat upp som en vulkan.

En enkel scenbild där skådisarna går av och på scenen när de kliver upp på det scengolv som byggt upp och som endast pryds av 3 stolar. Man blir lite besviken på Persbrandt som har ett dåligt tal och hörs bättre på film än på scenen. Men skådespeleriet är det inget fel på. Ett väl sammansvetsat team som gör pjäsen som Strindberg skrev 1900 på 6 veckor. Tänk att den spelas fortfarande!!

Jag fick inte med mig kamerasladden ikväll men laddar upp lite bilder imorgon. Klart är att pjäsen är sevärd i alla fall. Det är betydligt mer lättsmält än man tror och den får 5 klackar av 6.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dödsdansen

  1. foxy53 skriver:

    Häftigt med omdömen i form av högklackat…:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *