Nya kontakter

För några år sedan pluggade jag på Linköpings Universitet, Strategiskt Personalarbete. Kvartsfart. Ja, det är roligare än det låter, jag lovar. Då samåkte jag med en kompis från Norrköping till Linköping och vi satt och pratade en hel del i bilen. Hon tyckte det var svårt att lära känna nya människor ju äldre man blev. Bekantskapskretsen ökar ju inte. Man har jobbarkompisar, grannar och träffar människor på gymmet, tennisen eller ungarnas fotbollsträning, men så mycket mer blir det kanske inte. Det inrutade livet liksom.

Jag har tänkt mycket på det där och vägrar inse att det är så, eller ska vara så. Igår lärde jag känna en ny människa. En tjej som var teaterintresserad, kul. Vi åt lunch och gav varandra en kort resumé av våra liv på 60 minuter. Roligt värre.

Jag har gett mig själv en utmaning, att lära känna nya människor hela tiden. Kanske en eller två per år som jag verkligen har kontakt med och lär känna lite mer än bara ytligt. Bara genom bloggen har jag lärt känna nya människor, skrivande, inspirerande och peppande.

Gör som jag, ge dig själv en utmaning; LÄR KÄNNA EN NY MÄNNISKA så fort som möjligt. Jag lovar att det är inspirerande. Det är faktiskt också en bra träning om jag tänker efter. Att göra en kort, skaplig, presentation av sig själv inför en människa som du aldrig har sett och som aldrig sett dig. Vad ska du ta fram hos dig, vad vill du delge andra, vad vill du förmedla? Kan vara bra att tänka igenom innan du ställer dig upp och ska göra en presentation av din bok.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nya kontakter

 1. Ethel skriver:

  Precis! Du har helt rätt. Det är nyttigt. Och lite jobbigt, men det ska det vara.

  Ikväll ska jag träffa 10 personer som jag inte träffat förut. Ska till Ljungskile för träff med FB-gruppen Författare i Väst. Hoppas jag hittar dit :-/.

 2. Pia Widlund skriver:

  Gud va kul det låter. Berätta imorgon vad ni gjorde! Du hittar, starta i god tid så fixar det sig!

 3. Ethel skriver:

  Jag hittade. Åkte nästan rakt på huset :-). Ljungskile är ett litet ställe.

  Det var intressant och givande. En bra blandning av människor, från ungt till äldre. Vi skrev allt möjligt, från barnböcker, fantasy och deckare till översättningar av utländsk både skönlitteratur och faktaböcker. En del var egenutgivare, andra var utgivna på förlag (mindre förlag). Speciellt en kvinna (alla var vi kvinnor) verkade mycket kunnig om mycket.

  Vi bestämde att vi ska ses med jämna mellanrum, arrangera skrivarhelger, vara med på bokmässor, bokens dagar, arrangera författarträffar etc. Verkar vara kvinnor som vill något. Kul!

 4. Pia Widlund skriver:

  Åh, vad roligt det låter, bra att det var en lyckad träff. Skulle gärna medverka i ett liknande nätverk i Södermanland med omnejd.

 5. Pia Widlund skriver:

  Jag avskyr FB, fÃ¥r se om det är nÃ¥gon som nappar via bloggen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *