Författarporträtt del 19 – George Bernhard Shaw

George Bernard Shaw

Den Irländske författaren George levde mellan 1856-1950 och föddes i Dublin. Han var politiskt intresserad och jobbade som teaterkritiker på Saturday Review. Hans första succé, Candida, sattes upp 1898. 1925 fick han Nobelpriset i litteratur för poetisk skönhet och frisk satir. Pygmalion är hans mest kända verk och det är från den som My Fair Lady har skapats. Den uppfördes första gången på tyska i Wien 1913 Pjäsen filmatiserades 1938.

ökjnönjökjn

Han lär ha sagt:

Gör inte mot andra så som du skulle vilja att de gjorde mot dig

– det är inte säkert de har samma smak.

Tack George Bernard Shaw för att du har låtit pennan glöda!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *