Kvällsrep

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIdag hade vi ett ruskigt tempo. Alla var som Duracellkaniner när vi drog igenom akt 1. Bra tycker jag. Det är lättare att tona ner en skådespelares tempo än att öka det.

Vi fick upp kulisserna idag med hjälp av Tommy Abben som spelar doktor Renström. Björn Hellberg, som spelar doktor Wersten och Camille Andersson som spelar polisen och jag höll i medan Tommy skruvade. Sen kom Morgon Hammarlund och hjälpte till, han spelar sjukhusdirektören Rosendick. Efter en stund kom Arne Eklöf som ska spela herr Jerry. En senil man i rullstol. Sofia Jonsson och Gustav Karlsson som spelat med i Alla är vi änglar när vi dör, spelar Jessica Wersten samt doktor Bennegren. Maria Ivarsson är en sann komediskådis och spelar Filippa som dyker upp lite oväntat. Ny i gänget är Charlie Wistbacka som ska spela Jerry, en kille som söker efter sin far. Camilla Centerblad gör syster Florens.

Jag tänker på Ray Cooney som har skrivit denna fars. Hur han flätar ihop storyn och låter skådespelarna presentera sina rollkaraktärer på ett smart sätt. Ett perfekt break i slutet av akt 1 och ett hyfsat slut på det hela. Jag undrar hur hans synopsis såg ut. Satt han med post-it lappar eller skrev han bara av hjärtats lust? Jag skulle velat vara en fluga på väggen och bara ha ett uns av hans kunskap. Tur att han fanns för han har glatt så många under flera år och kommer att göra det framöver också.

Att spela komedi eller fars kanske inte alla tycker är fint. Själv tycker jag det är finfint. En massa saker måste falla på plats för att det ska fungera. Betoningar kan vara avgörande för om ett skratt kommer eller inte. Och skratt vill man ju ha. Det finns inget som värmer i ens hjärta som när publiken ger dig cred för det du framför.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASocial träning säger matte, bra huvudkudde säger jag. Voff, voff från Leidy.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *