Författarporträtt del 16 – Carin Mannheimer

Hon föddes 1934 i Skåne och var både regissör, manusförfattare och författare. Jag såg i tidningen att hon avlidit, alldeles för tidigt!

fcghbjnmk

Hon blev känd som skapare av samhällsrealistiska TV-serier. Lära för livet 1977, Solbacken avd. E 2003. Hon skrev även Svenska Hjärtan där hon även regisserade. Fler filmmanus är Fru Marianne och Pappa och himlen.

Jag har sett filmen Rika barn leka bäst med Lena B Nilsson, Tomas von Brömssen, Susanne Reuter och Gerd Hegnell. Den handlar om ett gäng arbetslösa som startar bordell. Den kom 1977 och är fantastiskt kul. Hon har fått både Stora Jornalistpriset och Piratenpriset.

Tack Carin för att du låtit pennan glöda!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *