Fler lekar från Workshopen i Östersund

Hoppa osynligt hopprep

Man kan börja själv och låtsas att man hoppar hopprep, sen går man ihop 2 och 2 och hoppar tillsammans. Sen tar 2 st ett låtsashopprep i en lagom takt sen är det bara att hoppa på. Om någon hoppar på repet eller kommer i otakt är det bara att börja om. De som snor måste se varandra för att kunna hålla samma takt. Sen kan man hoppa hur man vill, strö, sockerbit.

Substantivstatyer

Alla tar en plats på golvet. Ledaren ropar ut olika substantiv, stol, hårspänne, boll, lampa eller galge. Alla ska föreställa det med kroppen efter bästa förmåga. Ropa i ganska snabb takt så man inte hinner tänka för mycket. Sen kan man gå ihop 2 o 2 eller 3 o 3 och jälpas åt att föreställa.

Man kan även gå ihop halva gruppen och sen hela.

Vad gör du?

Man jobbar 2 o 2. Lisa börjar med att borsta tänderna, Kalle tittar på och frågar; Vad gör du? Lisa svarar lagar mat. Då börjar Kalle laga mat, sen frågar Lisa; Vad gör du? Jag simmar. Då börjar Lisa simma osv. Man får sno saker av andra ifall man inte kommer på någon. Viktigast är att det flyter. Tänk inte – bara säg något.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *