Vi leker vidare

Kanske något att ta tag i vare sig man spelar teater eller inte. Man kan ju leka dessa lekar både ute och inne. Kommer från Workshopen i Östersund.

Kasta färger

Välj 3 saker som går att kasta till varandra. Gärna olika i konsistens och vikt, t ex tejprulle, kudde och boll. Gruppen står i en cirkel och en börjar kasta en kudde till någon annan som kastar den vidare. Det ska bli så att alla får ha kudden en gång och kudden ska sluta där den började. Sen kan man köra ett varv med en tejprulle på samma sätt.

Sen lägger man ihop dessa 2 så att de kastas samtidigt. Man kan även ”Kasta frukter” till varandra genom att säga namnen. Vill man göra det ännu svårare går en och ställer sig bakom en annan och lägger sin hand på dennes axel, sen förflyttar han sig runt. Akta så ingen får en tejprulle i skallen. När man börjar på en ny vända – kör den separat ett par gånger så alla vet vem dom ska kasta till.

 

Herrskon och flygöverfallet

Man börjar i en ring, man kastar en sko mellan sig. Hamnar skon på golvet måste alla slänga sig ner på mage och ropa ett valfritt enstavigt ord; sax, sko, nål, säck. Detta är grunden sen kan man bygga på med att skon är varm och måste skickas fort. Man kan även börja röra sig runt i rummet. När man blir varm i kläderna kan man kasta andra saker t ex en pinne eller en boll.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *