Att hitta inspiration till skrivandet – Del 4

När jag skrev min första barnmusikal; Sjörövar-Ben åker till Borpobombolo, fick jag idén efter att ha sett ett barn i en randig tröga på ett tidningsuppslag.

När jag skrev Alla är vi änglar när vi dör, fick jag idén efter att ha sett ett avsnitt av en TV-serie där en kvinna satt i dödscell och ville se månen innan hon dog. Sen kom sången; Jag vill se på stjärnorna inatt, jag vill se på fullmånen inatt…

Nu jobbar jag dels med en bok om en familj som ställer till det för sig. Där kan man hitta inspiration bara genom att titta i en veckotidning…

Sen jobbar jag med en pjäs som handlar om ett aktuellt ämne som det ofta står om i pressen.

Man kan hitta inspiration var som helst, på de mest konstiga sätt. Titta dig omkring, vad ser du, vad inspirerar dig, orättvisor, hemskheter, otrohet eller olycka/lycka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Något som kan vara spännande är att sitta på ett tåg eller en buss och lyssna på några som samtalar. Man kanske inte hör allt men av det man hör kan man spara i minnet och dramatisera ihop en story av. Lite kan man lägga till, lite kan man dra ifrån.

Numera delar ju alla med sig mycket av sina privatliv genom att prata i mobil på offentliga platser. Vad säger dom? Vad ska dom göra? varför då? Och med vem?

Räta ut frågetecknen, lyssna, skriv och fantisera. När du väl börjar är det, som jag tidigare skrivit, svårt att sluta.

Lycka till!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *