Mycket att tänka på

Jag går en novellskrivarkurs via nätet och det är jättekul. Man lär sig alltid nya saker. Den här gången handlade kursbrevet om dialog. Ska man ha pratminus eller citattecken? Vad är bra dialog respektive dålig dialog och varför?

Det ska låta naturligt när personerna pratar med varandra och man ska inte sätta precisa ord på deras känslor. Ja, det låter ju lätt eller hur? Nej, det är det inte. Hur många gånger kan man skruva i en text? Hur många gånger BÖR man skruva i en text?

Någon gång måste man känna sig nöjd med resultatet och tro på sig själv. Man måste stå för det man skrivit. Givetvis ser man ord man kunde ha bytt ut och meningar som man kunde ha formulerat annorlunda, men nån gång är det faktiskt dags att leverera.

Annars kommer din text att ligga kvar i skrivbordslådan som flera andra tusentals texter som aldrig kommer upp på skrivbordet.

Tro på dig själv!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *