Dans i Lännäs

Våren 2008 började jag undervisa i jazzdans i Lännäs. Lännäs Bygdegård ligger ungefär 2,5 mil från Vingåker, men det visste jag inte första gången jag skulle dit. Jag landade i Odensbacken och snurrade runt ett tag innan jag åkte tillbaka och kom rätt. Det är otroligt hur många fina bygdegårdar som gömmer sig i skogen i vårt avlånga land.

Det blev 2 dansgrupper den terminen och vi dansade till Rhythm om the night och Everybody need somebody, om jag inte minns helt fel. Sen dess har det blivit mycket dans i Bygdegården. Rosa helikopter, Bamse och lite Abba. Lite musikal och lite pop och lite schlager. Att blanda olika musikstilar är roligast tycker jag. Alla kan hitta sin favorit någonstans. Det är ju inte heller kul för publiken att lyssna på 7 st Britney Spears-låtar bara för att alla gillar henne just då…

Denna termin blir det allt från Kate Perry till Queen.

Det är så kul att komma ut till nya ställen och undervisa. Att se nya barn, nya ansikten och få lära nya barn nya steg. Första gångerna kanske kan vara lite trevande. Innan man lärt sig höger och vänster. Ni vet höger är till skogen och vänster mot parkeringen… (i alla fall i Bygdegården).

Men när man lärt sig grunderna, lärt sig första versen och kommit igång med refrängen, då börjar det plötsligt hända saker. Rytmen kommer, samstämmigheten i gruppen kommer, glädjen sprids och dansfeelingen tar över. Då känns inga steg för svåra.

Under ett par terminer hade jag även barnteater i Lännäs. Det var superkul. Hoppas vi kan få igång den verksamheten igen framöver.

Mitt nuvarande dansgäng i Lännäs, två grupper, börjar redan nu visa vilken fin kvalite det blir på dansavslutningen 29 mars i Bygdegården. Närvaron är hög och ambitionen likaså. Det är ett fantastiskt gäng jag har idag. Tack för att ni finns! Och ett speciellt tack till er som tränat dans i flera terminer. Ni utvecklas hela tiden!!

Det är sååå roligt att följa barnens utveckling och jag hoppas att de vill dansa hela livet ut.

Dans är glädje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *